kedvcsináló...

„Ez a tánc fényt és napsütést visz a szürke hétköznapokba, ezért kiváló lazítás munka utánra. Az benne a klassz, hogy sokkal fesztelenebb, mint a tangó, de bensőségesebb, lassabb és érzékibb, mint a salsa. Bárki táncolhatja a kizombát, aki szereti a ritmust, korra, nemre, testsúlyra, magasságra való tekintet nélkül. Csak akarni kell, a többi már jön magától.”

Egyszerű alaplépései mellett a bensőségesség élménye teszi kezdők körében is egyre kedveltebbé a legbújósabb latin táncot, a kizombát.

Kizomba: férfi és nő összhangban

Dél-Afrikából, az egykori portugál gyarmat Angolából indult hódító útjára a kizomba. A szamba elődjének számító, hagyományos angolai szemba, a francia Antillákról származó zouk zene, valamint az argentin tangó lépései álltak össze a kizombában egzotikus eleggyé.

Ami elsőre szembeötlik a kizombában, az a táncosok közelsége egymáshoz: comb a combhoz, mellkas a mellkashoz, arc az archoz tapad. Egy testként mozog férfi és nő, feloldódva egymás ölelésében: ez a tánc a bizalom megélésének élményét adja a táncosnak, és épp ezért nincs is szüksége a közönséget lenyűgöző trükkökre – hiszen nem kifelé, hanem döntően egymással kommunikálnak a tánccal a táncosok. 

Ezt a táncot afrikai módon teli talppal, kissé behajlított térddel táncolják, így a csípő és a derék szabadon mozoghat. Bár a technikáját könnyű megtanulni, a tánchoz szükséges, a szoros testkontaktus megkövetelte bizalmat a partner iránt már – főleg a távolságtartóbb európai mentalitás következtében – jóval nehezebb elérni. Ha viszont átszakadt a gát, a kizomba remekül alkalmas a mindennapok során felgyülemlett gőz kiengedésére.

Ingyenes órák

Kezdő csoportok az ország több pontján! Gyere el első ingyenes óráinkra, és tanuld a legnépszerűbb táncokat!

Új kezdő Salsa – Bachata – Kizomba csoportok 2017. szeptember és október hónapban indulnak!

Megnézem

Gyakori kérdések

Nézd meg mások miket kérdeztek, érdeklődj Te is

Mit vegyek fel órára? Lehet egyedül jönni vagy csak párral? Mi illik, mi nem illik egy táncórán vagy egy táncos buliban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaptok itt választ.

Megnézem

Órarend

Válassz helyszínt és időpontot... Csatlakozz Te is óráinkhoz

Árak és információk

Kedves Táncolni vágyó! ITT pontos információkat kapsz a részletekről

Megnézem

PRÓBÁLD KI INGYEN!

Gyere el első ingyenes óráinkra, és tanuld a legnépszerűbb táncokat!
Légy tagja egy vidám, energikus csapatnak, és varázsolj pezsgést a hétköznapjaidba!

Kezdő csoportok az ország több pontján!

Küldj üzenetet!

    Scroll to Top