Akikre érdemes figyelni… (I. rész – Bachata – Ataca és Alemana)

Sziasztok!

Úgy gondolom ha valaki valamit hobbiból, örömtelésből kezd el csinálni, akkor az azért történik, mert valami vagy valaki olyan hatással volt rá, ami maradandó nyomot hagyott a szívében és valószínűleg örökre megváltoztatta. A legtöbb esetben vannak a választott területen belül olyan személyiségek, akik számunkra kimagaslanak a többiek közül és példaképekként állnak előttünk, mutatván az utat, hogy merre haladjunk, hová fejlődjünk és motiválnak minket, hogy elérjünk egy szintet vagy akár túl is lépjük azt. Ezek lehetnek akár azok az emberek is, akik miatt belefogtunk az adott tevékenységbe, de út közben is akadhatnak újabb és újabb felragyogó csillagok, akinek érdemes követni az útját.

Ebben a sorozatban szeretném fölhívni a figyelmet néhány olyan kimagasló teljesítményű táncosra, akikre tényleg érdemes odafigyelni, mert amit csinálnak, az kivétel nélkül, minden esetben a legmagasabb színvonalat képviseli és igazi példaképek lehetnek egy fejlődni vágyó táncoslábú számára.

Felváltva láthattok majd itt mindenféle táncost, mindenféle táncstílusból. Elsősorban persze Salsa és Bachata mestereket fogok nektek mutatni, de ugyanúgy lesznek majd kimagasló egyéniségek a Kizomba, a Zouk, a Tango, a West Coast Swing, a hagyományos latin táncok (Cha-cha, Rumba, Samba, Jive, Paso doble), a Merengue, a Reggaeton, stb. világából.

Elsőként kezdjük azzal a párossal, akiknek köszönhetően a világon már több millióan találkoztak a bachata-val, még ha nem is tudnak róla, hogy épp azt látták. Következő videójuknak köszönhetően Ők talán a világ legnézettebb és legismertebb művelői ennek a műfajnak:

Ataca y Alemana – Xtreme Te Extrano

Így van! Ők nem más, mint Ataca és Alemana!Tanja La Alemana and Jorgie Ataca

Néhány alap információ róluk:

Teljes nevük:
Jorgie Ataca (eredetileg Jorge Burgos)
Tanja La Alemana (eredetileg Tanja Kensinger)
Származási országuk:
Ataca: Puerto Rico
Alemana: Németország
Mindketten még fiatalon kerültek át az Egyesült Államokba és azóta is ott élnek. Tanulmányaik során találkoztak egymással és 2008 óta dolgoznak és tanítanak együtt különböző workshopokon a világ minden pontján.

Miért szeretjük őket?

Elsősorban a bachata kapcsán figyeltem fel rájuk, annak ellenére, hogy a vonalas salsát is nagyon szépen táncolják. (Ezt itt meg is nézheted.) Egyáltalán nem csinálnak bonyolult dolgokat, nagyon kevés akrobatikus elemet használnak, viszont mozdulataik hihetetlenül pontosak, precízek, kifinomultak és a zenével elképesztő összhangot mutatnak. Ezen kívül még ha nem is kifejezetten dominikai bachata-sok, nagyon izgalmas lábtechnikákat lehet megfigyelni náluk.

Azt, hogy nektek miért tetszenek, döntsétek el Ti magatok a következő videók alapján! Várjuk a hozzászólásokat!

Ataca y Alemana – Promise
Ataca y Alemana – Bachata Partnerwork

További sok és kellemes táncot mindenkinek!

G.Z.

Leave a Comment

Scroll to Top