Gondoltál már arra, hogy az egyedüllétet milyen könnyen súlyosbíthatja még egy pánikbetegség is?

Tény, hogy mi nők 50%-al hajlamosabbak vagyunk a pánikbetegség kialakulására, mint a férfiak.

Ez az alattomos betegség nem kerüli el a hírességeket sem, pedig az ő életük sokkal változatosabb, gazdagabb, mint legtöbbünké – legalább is külsőségekben.

Egyike az ismert embereknek Kim Basinger szinésznő, aki agórafóbiában szenved. Saját elmondása szerint volt egy időszak az életében, amikor 6 hónapig nem volt képes elhagyni a házát.

Mint minden betegségnél, a pánikbetegségnél is a leghatásosabb a megelőzés.

Szakértők szerint:

– a folyamatos elfoglaltság,
– a gondolatok elterelése,
– érdekes munka,
– a környezet által jól megválasztott szabadidős programok igen sokat segíthetnek a megelőzésben.

Ha Te egyedül maradtál, akkor sem vagy védtelen.

Vegyük sorra, a mi társadalmi szokásaink szerint egy idősödő egyedülálló nőnek milyen lehetőségei vannak az ismerkedésre:
– nyugdíjas klub,
– társasutazás,
– társkereső újság,
– egyedülállók klubja,
– internetes társkereső.

Ezek a lehetőségek elég kockázatosak, hiszen “messziről jött ember azt mond, amit akar”. Könnyen kerülhet az ember lánya kellemetlen, ha nem veszélyes helyzetbe.
Akkor marad a magány, az egyedüllét? Szó sincs róla! Csak kellő óvatosággal kell kezelni az őszülő halántékú Don Juanokat.
Azt ígértem, hogy tudunk segíteni abban, hogy megtaláld a szabadidődet kitöltő értelmes elfoglaltságot. Még hozzáteszem: ráadásul biztonságos körülmények között.
Bármilyen emléked is van a táncról, kérlek, felejtsd el most 5 percre, és figyelj. Akár petrezselymet árultál lánykorodban, akár Te voltál a bálkirálynő, hidd el, mára egyiknek sincs semmi jelentősége.

„Bármilyen tánc során, amelynek örömmel átadjuk magunkat, agyunk elveszti a kontrollt, és testünket a szívünk irányítja tovább.”
Paulo Coelho

Igen, a tánc, és különösen a Salsa. A Salsában a férfi az irányító, itt még működik a hagyományos férfi-nő felosztás. Kipróbálhatod, milyen érzés odabízni magad, és ebben a csodás biztonságban mégis szabadnak lenni.
Ki tudja, lehet, hogy itt találkozol valakivel, akivel szívesen megosztanád az életedet.
Sokkal nagyobb biztonságban vagy, mintha bárhol másutt ismerkednél. Itt megfigyelheted biztonságos körülmények között, hogyan viselkedik másokkal, mennyire álarc a viselkedése.
Szinte lehetetlen elrejteni a valódi arcát egy olyan társaságban, ahol egymás támogatása, és a másik értékeinek, teljesítményének tiszteletben tartása alapkövetelmény.

Egy kattintás, mely lehet, hogy örökre megváltoztatja az életed. Kockázat? Semmi, legfeljebb kimozdít a napi megszokott rutinból, ezzel segítve testi- és lelki egészségedet.

Kérd “Felszabadító táncsomagunkat” ITT:

Mondd el ismerőseidnek is...
Küldj üzenetet!

    Scroll to Top