Kedvcsináló:

Kubai salsa kurzusunkon megismerkedhetsz e különösen kedvelt tánc ritmusvilágával, lépéskombinációinak sokaságával. A salsa játékossága, sodró, magával ragadó ritmusa a táncosban a szabadság, az önfeledt szórakozás és a könnyed tánc érzetét kelti. A salsát többféle stílusban táncolják (kubai, los angelesi, new yorki…). Óráinkon elsajátíthatod a kubai salsa rueda de casino változatát amely különlegessége, hogy a táncosok körben (ruedaban)táncolnak. A salsának ezen stílusa kitűnő csapatépítő, új ismeretségek, barátságok kialakulását teszi lehetővé melyből adódóan nagyon közkedvelt. A Dolce Dance által szervezett Salsa party-kon lehetőséged adódik még több gyakorlásra.

Kubai zászló

A Salsa története:

A Salsa kialakulása mélyen a latin-amerikai és karib társadalom történetében gyökerezik. A “salsa” szó jelentése “szósz”, “íz”, “fûszer”, ami a különböző ritmusok keveredésére utal, ugyanis a “Salsa” elnevezés eredetileg magára a ritmusra vonatkozott. Sokan – nem ismerve a “Salsa” szó valódi jelentéstartalmát – a táncot is Salsának nevezik, így egyre inkább ez az elnevezés terjed a világon.

A Salsa egy különleges módon táncolt Mambo. A két tánc ritmusában, hangulatában, lépéseiben nagyon hasonlít egymásra. Eltérések leginkább a ritmus hangsúlyozásában mutatkoznak, s abban, hogy a Salsa figuráiban, lépéseiben jobban megtartotta az autentikusságot, mint a Mambo. A latin kultúra térhódításával Amerika keleti parti táncmesterei egy tudatos és rendszerezett alaplépésrendszert alkottak, majd ezt követte az alapfigura- és tánctartásrendszer kidolgozása, melyben közreműködtek a kedvelt show-műsorok koreográfusai, balettmesterei és táncosai is.

Ebben az időben kezdte alkalmazni a puertoricói stílus a vonalon való táncolás (dancing on the line) elvét, melynek eredményeként Amerikából világhódító útjára indult a latin tánckultúra. Az egységesítés nyomán megszületett egy latin alaptánc, melyből a ritmustól és az előadásmódtól függően lehetett Rumba, Boleró, Mambo vagy Cha-Cha-Cha.

A hasonló alap napjaink ismert latin táncainál is megfigyelhető. Jellemzője: játékosság, karral való forgatások oda-vissza, lépéskombinációk sokasága. További eltérése a Mambótól, hogy míg a Mambóban nyújtott lábbal táncolnak, a Salsánál a kissé hajlított láb is elfogadható.Zene: gyors, sodró, áradó, heves, a különböző ritmusok keveredése miatt ritmikusan bonyolult, szinkópált, a Sambához hasonló.

Ütem: 4/4, az első negyedre hangsúlyoz

Ritmus: 1-2-3-4

Tempó: tudásszint szerint 36-52 ütem/perc

Biztosan sokatokban felmerül az a kérdés, hogy kivel fogtok majd táncolni. Az óráinkon nincsenek állandó párok, ezért csoportjainkba nyugodtan jelentkezhettek táncpartner nélkül is! Az órabeosztásnál figyelünk a nemek ideális megoszlására, illetve az órákon párcserével táncolunk. Persze vannak olyan párok is, akik nem szívesen válnak meg egymástól, de őket az oktatók nem fogják akaratuk ellenére szétválasztani.

 

Kapcsolat

Hungary: +36-30/515-3951
Romania: 0769995686 RO
Serbia: 0637014313 SRB

Cikkek

Kategória

Városaink

Városaink

Top

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconSubscribe on YouTubeTwitter Icontwitter follow button