Kubai salsa

kedvcsináló...

Kubai salsa kurzusunkon megismerkedhetsz e különösen kedvelt tánc ritmusvilágával, lépéskombinációinak sokaságával. A salsa játékossága, sodró, magával ragadó ritmusa a táncosban a szabadság, az önfeledt szórakozás és a könnyed tánc érzetét kelti.

A salsát többféle stílusban táncolják (kubai, los angelesi, new yorki…). Óráinkon elsajátíthatod a kubai salsa rueda de casino változatát amely különlegessége, hogy a táncosok körben (ruedaban)táncolnak. A salsának ezen stílusa kitűnő csapatépítő, új ismeretségek, barátságok kialakulását teszi lehetővé melyből adódóan nagyon közkedvelt. A Dolce Dance által szervezett Salsa party-kon lehetőséged adódik még több gyakorlásra.

Biztosan sokatokban felmerül az a kérdés, hogy kivel fogtok majd táncolni. Az óráinkon nincsenek állandó párok, ezért csoportjainkba nyugodtan jelentkezhettek táncpartner nélkül is! Az órabeosztásnál figyelünk a nemek ideális megoszlására, illetve az órákon párcserével táncolunk. Persze vannak olyan párok is, akik nem szívesen válnak meg egymástól, de őket az oktatók nem fogják akaratuk ellenére szétválasztani.

A Salsa története:

 A Salsa kialakulása mélyen a latin-amerikai és karib társadalom történetében gyökerezik. A “salsa” szó jelentése “szósz”, “íz”, “fûszer”, ami a különböző ritmusok keveredésére utal, ugyanis a “Salsa” elnevezés eredetileg magára a ritmusra vonatkozott. Sokan – nem ismerve a “Salsa” szó valódi jelentéstartalmát – a táncot is Salsának nevezik, így egyre inkább ez az elnevezés terjed a világon.

A Salsa egy különleges módon táncolt Mambo. A két tánc ritmusában, hangulatában, lépéseiben nagyon hasonlít egymásra. Eltérések leginkább a ritmus hangsúlyozásában mutatkoznak, s abban, hogy a Salsa figuráiban, lépéseiben jobban megtartotta az autentikusságot, mint a Mambo. A latin kultúra térhódításával Amerika keleti parti táncmesterei egy tudatos és rendszerezett alaplépésrendszert alkottak, majd ezt követte az alapfigura- és tánctartásrendszer kidolgozása, melyben közreműködtek a kedvelt show-műsorok koreográfusai, balettmesterei és táncosai is.

Ebben az időben kezdte alkalmazni a puertoricói stílus a vonalon való táncolás (dancing on the line) elvét, melynek eredményeként Amerikából világhódító útjára indult a latin tánckultúra. Az egységesítés nyomán megszületett egy latin alaptánc, melyből a ritmustól és az előadásmódtól függően lehetett Rumba, Boleró, Mambo vagy Cha-Cha-Cha.

A hasonló alap napjaink ismert latin táncainál is megfigyelhető. Jellemzője: játékosság, karral való forgatások oda-vissza, lépéskombinációk sokasága. További eltérése a Mambótól, hogy míg a Mambóban nyújtott lábbal táncolnak, a Salsánál a kissé hajlított láb is elfogadható.Zene: gyors, sodró, áradó, heves, a különböző ritmusok keveredése miatt ritmikusan bonyolult, szinkópált, a Sambához hasonló.

Ütem: 4/4, az első negyedre hangsúlyoz

Ritmus: 1-2-3-4

Tempó: tudásszint szerint 36-52 ütem/perc

Ingyenes órák

Kezdő csoportok az ország több pontján! Gyere el első ingyenes óráinkra, és tanuld a legnépszerűbb táncokat!

Új kezdő Salsa – Bachata – Kizomba csoportok 2017. szeptember és október hónapban indulnak!

Megnézem

Gyakori kérdések

Nézd meg mások miket kérdeztek, érdeklődj Te is

Mit vegyek fel órára? Lehet egyedül jönni vagy csak párral? Mi illik, mi nem illik egy táncórán vagy egy táncos buliban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaptok itt választ.

Megnézem

Órarend

Válassz helyszínt és időpontot... Csatlakozz Te is óráinkhoz

Árak és információk

Kedves Táncolni vágyó! ITT pontos információkat kapsz a részletekről

Megnézem

PRÓBÁLD KI INGYEN!

Gyere el első ingyenes óráinkra, és tanuld a legnépszerűbb táncokat!
Légy tagja egy vidám, energikus csapatnak, és varázsolj pezsgést a hétköznapjaidba!

Kezdő csoportok az ország több pontján!

Küldj üzenetet!