Vonalasan: 3 alap lépés, Pa’llante, Pa’tras, mambo lépés, turn back, exhibela

Név Leírás Videó
Reggaeton bemelegítés, izoláció, alap lépés
EL UNO Enchufléval indítjuk, majd 5-6-7-re a lány a fiú mögé lép. Ezt követően 4-szer hátul keresztet lépünk, a fiú ballal indítja a lány jobbal. Végül enchufléval zárjuk a figurát.
El Uno y Pa’ti Pa’mi
OTRA Mint a dame, de nem fogjuk a lány kezét ballal, hanem felemeljük a bal kezünket, és alatta küldjük át a lányt.
VACILALA (nem fogjuk a lány kezét)Lány: Jobbal előre lép, vissza a testsúly, kinyit majd pontoz. 1-2-3-ra ballal indítva balra fordul, 5-6-7-re jobbal indítva séta a fiú mellé. Fiú: Ballal előre, vissza, kinyit, pontoz. 1-2-3-ra jobbal indítva lép, elöl kereszt, lép, 5-6-7-re ballal hátra, vissza, zár.
MEDIO SOMBRERO Egy kezes sombrero. Sombrerot vezetünk de csak a fiú jobb és lány bal keze van tartásban.
SOMBRERO (kalap) Lépés kombinációit tekintve ugyanaz, mint a vacilala. Kéztechnika: jobb-jobb, bal-bal kéz. 7-re felrak.
Medio sombrero y exhibela
VACILA Y EXHIBELA Miután letáncoltuk a vacilát, exhibelát táncolunk és ezt követi a dile que no
El Dos Mint az El Uno, csak a végét sombreroval zárjuk.
Vacila y enchufla
Vacila y enchufle y exhibela
ADIOS (párváltós figura)Lány : guapeából indítjuk. 1-re hátra jobbal, 2-re vissza a testsúly a balra, 3-ra jobbal előre lép (tartás felvétel)5-re ballal tovább lép, 6-ra jobbal elől keresztez, 7-re ballal tovább lép és a következő fiú átvezeti. Fiú: guapeából indítjuk. 1-re hátra ballal, 2-re vissza a testsúly a jobbra, 3-ra ballal elõre lép (tartás felvétel) 5-re jobbal keresztez a bal mögött miközben fordul, 6-7-re lép-lép a következő lányhoz majd átvezetés.
ADIOS CON LA HERMANA Adiossal indítjuk, de nem megyünk a következő lányhoz, hanem visszafordulunk az eredetihez, majd táncolunk 1 enchuflat a kör sugárirányán és átvezetés.
SIETE A fiú egy vaccilat vezet, de a tartott kezet megállítja és az eredeti magasságban hagyja, így a lány jobbra befordul és hátat fordít a fiúnak, aki jobb kézzel a lány jobb vállánál megállítja a fordulatot, és bal kézzel indítva visszafordítja a lányt. Guapeia-ba érkezünk.
SETENTA Elindítunk egy vacilat, de 2-3-ra mikor a lány a fiú előtt fordul, a fiú megfogja a lány bal kezét jobb kézzel és a lány derekánál hagyjuk. A forgatás továbbra is bal kézzel történik. Együtt séta körbe, majd egy enchufla, és hátralépésből jobb kézzel a fiú felteszi a kezét a saját nyakába, majd átvezetés.
SETENTA Y EXHIBELA A setenta végén a lány nyakába kerül mindkét kéz és így táncoljuk az exhibelat majd átvezetés
Gyakorlat: Önállóan elindulni ritmusra és tartani a ritmust tánc közben.

Hagyj üzenetet

Az email nem publikus. Kötelező mezők: *.

Kapcsolat

Hungary: +36-30/515-3951
Romania: 0769995686 RO
Serbia: 0637014313 SRB

Cikkek

Kategória

Városaink

Városaink

Top

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube IconSubscribe on YouTubeTwitter Icontwitter follow button